Ny kolumnistkvartett

_D9B7958
Undervisningsminister Li Andersson är kolumnist i tidningen Läraren.

Vårens kolumnister i tidningen Läraren är Li Andersson, Pernilla Lindroos, Jan Alin, och Minttu Myllynen.

Kolumnerna publiceras både i papperstidningen samt digitalt på Lärarens webbplats. Nedan en kort presentation av vårens kolumnister.

Kolumnister våren 2022

pernilla lindroos

Pernilla Lindroos

Jobbar med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Pernilla Lindroos har varit klasslärare i 20 år men jobbar nu i Ytternäs skola i Mariehamn med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Parallellt med lärarjobbet har hon utvecklat läromedlet Livskunskap, ett utbildningsprogram för att stärka barns självbild i skolmiljö. Pernilla har också skrivit både barnböcker och ett antal skönlitterära romaner.

JanAlin

Jan Alin

Klass- och matematiklärare vid Övis.

Också Jan Alin har rötterna på Åland. Han är utbildad restaurangservitör och klasslärare. Jan inledde lärarkarriären på Sirkkala skola i Åbo och är nu klass- och mattelärare på Vasa övningsskola. Jan är fembarnsfar, har hund och två katter, och gillar att läsa och fotografera på fritiden. Jan Alin lyssnar på Bruce Springsteen varje dag och stryker på tisdagar. Jan är först ut av kolumnisterna.

minttu myllynen

Minttu Myllynen

Tutorlärare vid Winellska skolan.

Minttu Myllynen är lärare i Winellska skolan i Kyrkslätt. Under de senaste åren har hon jobbat som tutorlärare och med olika projekt kring digital kompetens. Är intresserad av allt som tangerar lärande och god undervisning. Denna vår jobbar Minttu bland annat med Digilandet, som är ett projekt med målsättningen att öka elevernas och lärarnas digitala kompetens.

li andersson kolumn

Li Andersson

Undervisnings­minister

Li Andersson är undervisningsminister och ordförande för Vänsterförbundet. Hon har även tidigare medverkat som kolumnist i Läraren.

Tidningen Lärarens intervju med Andersson hösten 2021: ”Pinsamt att Finland är i samma klass som Grekland”