Ordförandekandidaterna möts i debatt

FSL:s ordförandekandidater möts i en valdebatt onsdag 5.2 kl 16 i Tammerfors. Debatten går av stapeln i samband med FSL:s föreningskurs. Diskussionen streamas live på Facebook.

Fyra kandidater har aviserat att de vill efterträda Christer Holmlund som FSL:s ordförande. Kandidaterna är Jeanette Lindroos, Jens Mattfolk, Pamela Leka och Inger Damlin. Kandidaterna möts nu för första gången i en debatt.

– Jag vill se en debatt om förbundets verksamhet och framtid. Ett ordförandeval skall aktivera och engagera medlemskåren på alla nivåer, säger Christer Holmlund.

Debatten streamas live på FSL:s Facebook-sida. Därmed kan också de som inte deltar i föreningskursen ta del av diskussionen. Diskussionen kommer även att i efterhand kunna ses på tidningen Lärarens webbplats.

Debatten modereras av Lärarens chefredaktör Mattias Fagerholm.

FSL:s fullmäktige väljer ny ordförande på fullmäktigemötet den 22-23.4.2020. FSL:s nuvarande ordförande Christer Holmlund har valts till generalsekreterare för Nordiska Lärarorganisationers samråd NLS. Det finns ingen officiell nomineringstid för ordförandekandidater, vilket innebär att det fram till fullmäktigemötet är möjligt att avisera sin kandidatur.

Här kan du se debatten

Läs också:

Ledare: Välkommen ketchupeffekt i ordförandevalet