Inger Damlin vill bli FSL:s nästa ordförande

inger damlin
Inger Damlin är med i spelet.

Inger Damlin, rektor för Korsholms högstadium, sällar sig till skaran som vill bli FSL:s nästa ordförande. Jeanette Lindroos, Jens Mattfolk och Pamela Leka har redan tidigare nominerats.

Vem är Inger Damlin?

– Jag är en positiv och energisk kvinna mitt i livet. Jag är gift med Stefan och vi har två vuxna barn, Robin och Anton. Familj, vänner och idrott fyller min fritid.

– Jag är rektor med bred lärarbakgrund (klass-, ämnes-, invandrar- och speciallärare).

Hur ser ditt fackliga engagemang ut?

– Mitt fackliga engagemang spänner över 20 år och präglas av en iver att förbättra lärarnas arbetsvillkor samt att påverka inom utbildningspolitiken. Min aktivitet i lokalföreningen och som förtroendeman gav mig en bra grund och möjlighet att senare föra medlemmars åsikter i FSL:s fullmäktige och FSL:s styrelse.

– I OAJ:s fullmäktige har jag suttit sedan 2010. Jag är tacksam över det förtroende FSL:s medlemmar visade mig vid förra OAJ-fullmäktigevalet. Det höga röstetalet resulterade i att jag som första FSL:are någonsin valdes till viceordförande bland de allmänbildade lärarna (YSI).

– Under de senaste sex åren har jag haft förmånen att föra FSL:s talan i OAJ:s styrelse. Det är synnerligen givande att vara aktiv part vid formandet av förhandlingsmål, delta i linjedragning av utbildningspolitik och driva förnyelsen av organisationen.

Varför vill du bli FSL:s ordförande?

– Jag vill vara en tydlig och kommunikativ ordförande som lyhört lyssnar till fältets behov då vi bygger framtidens skola. Jag vill vara en ordförande som skapar samhörighet och mervärde i ett förbund där varje lärare och rektor i Svenskfinland känner sig hemma. Intressebevakning, utbildningspolitik och organisationspolitik måste vara självklara ledstjärnor i det arbetet.

FSL:s fullmäktige väljer en ny ordförande på fullmäktigemötet den 22-23.4.2020.

Läs också:


Jens Mattfolk ger sig in i FSL:s ordförandeval

Pamela Leka kandiderar i FSL:s ordförandeval

Jeanette Lindroos kandidat i FSL:s ordförandeval

Vem tar över ordförandeklubban efter Holmlund?