Pamela Leka kandiderar i FSL:s ordförandeval

pamela leka
Pamela Leka vill ta över efter Holmlund.

Pamela Leka nominerades på lördagen av Esbo-Grankulla lärarförening.

Vem är Pamela Leka?

– Jag är en engagerad och energisk trebarnsmor från Helsingfors. Till familjen hör också min man och vår hund. Rötterna har jag i västra Nyland, närmare bestämt Ekenäs. Somrarna tillbringar jag i natursköna Bromarv.

– Jag har börjat min bana som klasslärare i Helsingfors. Jag har också jobbat en kort tid som biträdande rektor (platschef). Efter några år vidareutbildade jag mig och jobbar nu som speciallärare i Granhultsskolan i Grankulla.

Hur ser ditt fackliga engagemang ut?

– Mitt fackliga engagemang började redan under studietiden i Vasa. Jag har varit ordförande för studerandeföreningen FSLF. När jag började jobba i Helsingfors var jag aktiv i Helsingfors svenska lärarförening och ordförande under några år. Just nu är jag ordförande för Esbo-Grankulla lärarförening.

– Jag har också varit förtroendeman både i Helsingfors och i Grankulla. Jag har suttit med i FSL:s fullmäktige i tre perioder och haft säte i FSL:s styrelse i två perioder. På lokalplanet har jag också varit engagerad i OAJ-Pääkaupunkiseutu.

Varför vill du bli FSL ordförande?

– Jag har mycket att ge FSL genom min fackliga bakgrund och mitt fackliga engagemang. Facklig aktivitet är viktigt och vårt förbund bör vara ett öppet förbund som tar alla lärarkategorier i beaktande. Lärarna och rektorerna ska ha en sund arbetsmiljö med arbetsuppgifter man mäktar med.

– Ordförande är inte enbart ett ansikte utåt, utan hen behöver sina medlemmar, för att kunna förnya och förbättra förbundet. Vi skall tillsammans arbeta för ett levande och slagkraftigt förbund. Där har jag någonting att ge förbundet.

Läs också:

Jens Mattfolk ger sig in i FSL:s ordförandeval

Jeanette Lindroos kandidat i FSL:s ordförandeval

Vem tar över ordförandeklubban efter Holmlund?