Leka lämnar leken

pamela leka
Pamela Leka blir undervisningschef i Raseborg.

FSL får se sig om efter en ny vice ordförande. Pamela Leka har nämligen utsetts till undervisningschef i Raseborg. FSL:s styrelse väljer en ny vice ordförande på sitt möte i augusti.

Pamela Leka tar över som undervisningschef i Raseborg 1.8.2024 efter Elisabeth Ehrstedt som avgår med pension. Leka är för tillfället speciallärare vid Granhultsskolan i Grankulla.

– Nya utmaningar lockar mig. Det är ett intressant jobb att vara undervisningschef och Raseborg är bekant för mig sen barndomen, säger Pamela Leka.

Leka har en lång karriär inom FSL bakom sig. Det fackliga engagemanget tog fart redan i studerandeföreningen FSLF. Efter det har hon varit aktiv i både Helsingfors svenska lärarförening och Esbo-Grankulla lärare. Leka kandiderade i FSL:s ordförandeval 2020 men då valdes Inger Damlin till posten. 2021 blev Leka förbundets vice ordförande och 2022 valdes hon in i OAJ:s fullmäktige med 192 personliga röster.

– Det ska bli spännande och roligt att få leda skolorna i Raseborg. Jag tror att min breda erfarenhet av det fackliga kan vara till stor nytta i mitt nya uppdrag.

Hur känns det att kliva över till arbetsgivarsidan?

– Det känns bra. Vi jobbar alla mot samma mål: skolans, elevernas och lärarnas bästa, säger Pamela Leka.

Tomas Jaakkola stiger i egenskap av Lekas suppleant in i FSL:s styrelse. Styrelsen väljer en ny vice ordförande på sitt möte i augusti.